1.129 oseb Primorci.si Primorci.si
x



Primorci.si

Biografski leksikon predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v vaseh, mestih in pokrajini. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na primorci.si@gkfb.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
RADOJEVIĆ Gorast
Foto: Arhiv G. Radojevića
Galerija slik

RADOJEVIĆ, Gorast


Rojen: 
21. maj 1955, Vipava
Umrl:  ,


Kraj delovanja: 


Rodil se je na Vipavskem materi Viktoriji, slavistki in očetu Vladimirju, oficirju. Gorast je prvi dve leti osnovne šole obiskoval v Šempetru, ostalih šest v Izoli. Po opravljeni maturi na srednji ekonomski šoli v Kopru je študij nadaljeval na koprski Pedagoški akademiji. Prvo leto po zaključeni diplomi je učiteljeval v Suhi krajini, nato na osnovni šoli Oskarja Kovačiča Škofije, kjer poučuje še danes.  

Ob učiteljevanju je Gorast vseskozi gojil še eno veliko ljubezen - glasbo. Kot avtor glasbe je sodeloval z gledališko skupino Steps iz Izole in s koprsko gledališko skupino ValA. Podpisal se je tudi pod animirane filme Konija Steinbacherja in Borisa Benčiča. Kot glasbenik je sodeloval pri skupinah Deseti brat, Zebra imago, Mef&NOB, Hamrs&Gojc in Istradmarusic. Leta 2007 se je pridružil Marinu Kranjacu, Alenki Kranjac, Petru Kaligariču, Gabrijelu Križmanu in Roku Klevi Ivančiču, članom istrske glasbene skupine Vruja, ki z izvajanjem in podajanjem glasbene tradicije celotne Istre na svojstven način pomembno prispevajo k mozaiku poustvarjanja in izvajanja glasbene dediščine Istre. 

Diskografija

samostojna:
Razstopljen vosek v noč

z glasbeno skupino Deseti brat:
Madona dej mi danes, 1985

z Zebra imago:
Za zaprtimi vrati, 1991

s Hamrs & Gojc:
Domovina, ljubezen moja, 1995

z Mef & NOB:
Najboljše so padle, 2001

z Vruja:
Ruj, čupin, žanestra, 2009
Brez pašaporta

z Istradmarusic:
3 plus 0 je enako 1

Bibliografija

PALČEK šlapka na gostijo [Glasbeni tisk] : slovenski ljudski godci z otroki za otroke, 2011 (snemanje in obdelava glasbenega gradiva)

Filmografija

Gremo v raj, 2011 (scenarist in avtor glasbe)
Mrtvaški ples, 2010 (avtor glasbe)
Hiša na meji, 2004 (avtor glasbe)
Izdelovalec mask, 2002 (avtor glasbe)
Sneguljčica, 2000 (avtor glasbe)
Večerja, 2000 (avtor glasbe)
Peter Klepec, 1997 (avtor glasbe)
Copy, 1987 (avtor glasbe)
Komar, 1986 (avtor glasbe)
Izmišljena zgodba, 1986 (avtor glasbe)
Zmagujoča podoba narcisa, 1983 (avtor glasbe) 


Literatura
Kranjac, M. Kako se je začelo. Pridobljeno 15.4.2013 s spletne strani http://www.vruja.net/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=37.
Radojević, G., RE: Biografski leksikon (elektronska pošta). Sporočilo za Primorci.si. 15. 4. 2013. Osebno sporočilo. 


Izdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci gorenjci pomurci celjskozasavski združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5      
Na vrh